Zondag 20November / 60 Bands & Artiesten /
18 Awards / Food Diverse keukens /
Kunst A world of Art by SLM / Sport Panna Toernooi
Sranan mi lobi yu

De Surinaamse kunst

Tijdens het evenement is er speciaal ruimte gemaakt voor kunst. Op de Brasa Dey Markt kunnen kunstenaars vanuit alle lagen van de multiculturele samenleving hun kunst laten zien. Dit geldt ook voor artiesten en muzikanten. Een ieder uit onze multiculturele samenleving is van harte uitgenodigd om hun talent te laten zien. Wij geven graag de gelegenheid aan jong en oud om zich op ons festival te profi leren en te ontplooien als kunstenaars.

De Surinaamse geschiedenis

In Nederland kennen we veel verschillende culturen, maar ook binnen de Surinaamse samenleving zijn er diverse stromingen met hun eigen gewoontes. Om te verbroederen is er ruime gelegenheid voor diverse culturen om met elkaar te verbinden. Het festival heeft een cultureel klimaat en wil deze graag delen met een ieder. Hoe worden de verschillende culturen nu beleefd? Doordat het een groot festival is en de Brasa aanwezig is, zullen de diverse culturen met elkaar verbonden worden.

De Surinaamse gezelligheid

Wie aan Suriname denkt, denkt direct aan dansen. Uiteraard kan dat niet ontbreken op het Brasa Dey Festival 2016. Gesteund door live-muziek van lokale en nationale Surinaamse artiesten kunnen de bezoekers met de voeten van de vloer. Dansen is belangrijk voor de Surinamers. Het zit in het hart en is een manier van uiten voor de bevolking. Het voorgaande jaar gingen de bezoekers uit hun dak op de dansvloer en die sfeer gaan we dit jaar evenaren.

De smaak van Suriname

Speciaal voor de echte liefhebbers is er een Food Corner op het festival. Want Surinamers houden van lekker eten en heel veel mensen houden van Surinaams eten. Roti, bami, nasi, saté, baka bana (gebakken banaan): De Surinaamse keuken heeft voor ieder wat wils. Bij de diverse stands en de Food Corner is er voldoende keuze om te proeven van de culinaire hoogstandjes.

De Surinaamse verbinding

Door onze bezoekers, sponsoren en standhouders ontstaat er een unieke combinatie van mensen. Het ideale moment om te netwerken voor uw bedrijf. Naast het evenement nodigen wij alle sponsoren, standhouders en andere betrokken bedrijven uit voor de netwerkborrel. Hier kan er in een rustige omgeving, en onder het genot van een hapje en een drankje, worden gesproken met de medesponsoren, standhouders en bezoekers van het Brasa Dey Festival 2016.

De Surinaamse conditie

Sport speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Het is een manier om in contat met elkaar te komen en elkaar te verbinden. Sport omhelst individuen en teams en staat daarmee direct in verbinding met de Brasa. Tijdens, voor en na het Brasa Dey Festival is er uitgebreid aandacht voor sport. De Surinaamse samenleving kent een hoop topsporters. Eén van de grootste volkshelden is Anthony Nesty. Hij won in 1988 een gouden medaille op de 100 meter vrije slag tijdens de Olympische Spelen van Seoul. Andere bekende sporters zijn onder andere Edgar Davids, Nigel de Jong, Patrick Kluivert, Clarence Seedorf, Regilio Tuur en Ranomi Kromowidjojo.